Ovenschotel van paarse spitskool

met gehakt en aardappelpuree Hoofdgerecht voor vier personen

Ingrediƫnten


1 paarse spitskool
1 ui
400 gram rundergehakt
2 eetlepels rozijnen
50 ml balsamicoazijn
1 theelepel sambal of hot curry
1 theelepel cajunkruiden
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels suiker

Voor de aardappelpurree:
1 kilo kruimige aardappels
75 ml (half)volle melk
2 eierdooiers (voor de kleur)
50 gram boter
Peper en zout


75 minuten

4 personen

Bereidingswijze

1. Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken. Kook vervolgens in water met zout in 20 minuten gaar en giet af.
2. Verwarm de melk in een steelpan op laag vuur. Niet laten koken. Snijd de boter in blokjes. Stamp de aardappelen fijn, roer de eierdooiers, warme melk en boter er door.
3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
4. Halveer de spitskool en verwijder de harde kern. Snijd de spitskool in smalle reepjes. Pel vervolgens de ui, halveer deze en snijd in ringen.
5. Bak ondertussen het gehakt rul.
6. Verwarm boter in een wok op laag vuur en laat hierin de suiker zachtjes karamelliseren. Voeg hier de gesneden rode ui en paarse spitskool aan toe en roerbak op hoog vuur tot het glazig ziet.
7. Voeg de rozijnen, azijn en kruiden door het groente mengsel en breng op smaak met zout. Bedek de bodem van de ovenschaal met het mengsel en bedek deze vervolgens met een laag gehakt en als laatste de puree.
8. Bak de ovenschotel in ca. 25 minuten goudbruin in het midden van de oven.

Tip: Wil je variëren? Vervang het gehakt door kipshoarma.

Delen

Violetti is een product van TB&S