Over Violetti

Violetti is een nieuwe spitskool waarvan duidelijk is wat haar bijzonder maakt: de mooie paarse kleur. Violetti heeft de zachte verfijnde smaak van de gewone spitskool en de rijke kleur van de klassieke rode kool, dus het beste van twee werelden. Violetti heeft niet alleen in doorsnee een prachtige structuur, maar ziet er ook bijzonder mooi uit als sliertjes op het bord. Hierdoor leent Violetti zich uitstekend om te combineren met andere ingrediënten voor wok-gerechten en salades: snel, makkelijk & mooi!

De telers

Violetti wordt exclusief geleverd door familiebedrijf TB&S, een van de grootste en meest vernieuwende groenteteeltbedrijven, gevestigd in het mooie en landelijke Sint Pancras in Noord- Holland.

Ondernemers Michel Timmerman en Coen Swager (zie afbeelding) telen dagelijks met veel passie en meer dan 90 medewerkers de beste producten. Dankzij de jarenlange ervaring van deze vierde generatie en specialisme in spitskool is het bedrijf in staat om houdbare, constante hoge kwaliteit te leveren. En dat proef je!

Kwaliteit

Samen met veredelaars hebben de telers lang gewerkt aan de ontwikkeling van Violetti, tot dat hij helemaal perfect was! De partijen blijven continue innoveren om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de Violetti het hele jaar door hetzelfde blijft. Dat is belangrijk in tijden waarin het klimaat steeds onvoorspelbaarder wordt. De kwaliteit wordt gewaarborgd met verschillende certificeringen (GLOBAL GAP, QS Qualität und Sicherheit GmbH, SKAL Bio Controle).

Duurzaamheid

Grondbewerking
Violetti wordt op duurzame grond geteeld. Door het regelmatig ruilen van akkerbouwgronden en planten van tussengewassen, verbetert de vruchtbaarheid van het land. Hierdoor is de teelt minder intensief en zijn er ook minder middelen nodig.  

Oogst
Violetti wordt duurzaam geoogst. Het groeiproces wordt nauw in de gaten gehouden en het land wordt wanneer nodig afgedekt tegen wild of om de oogst te beschermen tegen extreme weersomstandigheden. Tijdens het groeiproces worden zo weinig mogelijk middelen en kunstmest gebruikt.  

Transport
Wat is dat? Vandaag de dag kunnen we er niet meer omheen producten te vervoeren over de weg. Voor de transport van Violetti wordt samengewerkt met partners die een wagenpark bezitten dat is ingericht op milieubewust transport. Ervaren en gecertificeerde transportbedrijven die met geconditioneerde combinaties groenten vervoeren door heel Europa. 

Opslag
Om de kwaliteit van de Violetti optimaal te houden tot het moment dat je hem eet, wordt deze opgeslagen in ULO-bewaring (Ultra Low Oxigen). Zo blijft de Violetti extra lang vers en lekker. De Violetti wordt niet bewerkt met middelen ten behoeve van de houdbaarheid.

Beschikbaarheid

Violetti wordt geteeld op landerijen in Nederland en Portugal en is daardoor gegarandeerd jaarrond beschikbaar, zowel regulier als duurzaam biologisch geteeld. Door de geconditioneerde opslag kan er op ieder moment aan de vraag worden voldaan. Of het nu gaat om een pallet per maand of een dagelijkse levering, want flexibiliteit staat voorop. Prettig zaken doen!

Veel gestelde vragen

Wat is het verschil tussen paarse spitskool en rode kool?

Paarse spitskool is zacht in tegenstelling tot de stugge en harde structuur van rode kool. Daarnaast is de smaak verfijnder en zachter. Paarse spitskool is een veelzijdige groente die uitstekend past in de gevarieerde keuken van nu. Snel klaar in de wok en bijzonder geschikt als salade.

Waarom zijn paarse spitskolen niet altijd even spits?

Dit heeft te maken met het feit dat de paarse spitskool naar het licht toe groeit. Hoe langer het licht blijft des te puntiger de paarse spitskool wordt.

Waar kun je Violetti kopen?

Violetti is zo nieuw dat dit product in Nederland nu nog beperkt beschikbaar is. Wij doen uiteraard ons uiterste best om Violetti in alle supermarkten en groentespeciaalzaken te krijgen. Vraag er vooral om bij jouw favoriete winkel.

Violetti is een product van TB&S