Paarse spitskoolsalade

met gerookte zalm, rucola, tomaat en avocado Salade voor vier personen

Ingrediënten


1 paarse spitskool
30 gram rucola
6 cherry tomaatjes
1 avocado
100 gram gerookte zalm
100 ml citroensap
100 ml olijfolie
2 eetlepels peterselie (gehakt)
Peper en zout


30 minuten

4 personen

Bereidingswijze

1. Halveer de spitskool en verwijder de harde kern. Snijd de spitskool in smalle reepjes. Kook de reepjes in kokend water in 4 minuten beetgaar of stoom de kool 4 minuten in een stoompan. Hierna spoelen met koud water, laat ze goed uitlekken.
2. Halveer de tomaatjes en snijd de avocado in blokjes. Voeg hier de kool, citroensap, olijfolie en peterselie aan toe en meng door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
3. Verdeel de salade over de borden en serveer deze met dungesneden gerookte zalm en rucola.

Tip: serveer met wat crème fraîche.

 

Delen

Violetti is een product van TB&S