Paarse spitskoolsalade

met avocado, peer en feta Vegetarische salade voor vier personen

Ingrediënten


1 paarse spitskool
150 gram wortel
½ bleekselderij
1 rijpe avocado
1 handpeer
100 gram feta blokjes
Enkele druppels citroensap
1 eetlepel honing
4 eetlepels yoghurt (créme fraîche)
50  ml olijfolie (extra vergine)
Peper en zout


15 minuten

4 personen

Bereidingswijze

1. Snijd de paarse spitskool, wortel en bleekselderij in dunne reepjes en doe dit in een mengkom. Voeg citroensap, olijfolie en de yoghurt toe. Roer het door elkaar en laat het een half uurtje intrekken.
2. Snijd de eetrijpe avocado, rasp de handpeer en doe dit er doorheen. Voeg de blokjes feta toe. Maak de salade op smaak met peper en zout.

Tip: Lekker met ovenvers (Turks) brood!

Delen

Violetti is een product van TB&S