Paarse spitskoolsalade

met appel, noten en geitenkaas Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten


1 paarse spitskool
1 (rode) appel
75 gram walnoten
200 gram zachte geitenkaas*
2 takjes peterselie
2 eetlepels rozijnen
4 eetlepels mayonaise
2 eetlepel yoghurt
1 eetlepel (scherpe) mosterd
2 eetlepels (witte wijn)azijn
peper en zout


20 minuten

4

Bereidingswijze

1. Halveer de spitskool en verwijder de harde kern. Snijd de spitskool in smalle reepjes. Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appel in plakjes. Hak de walnoten grof. Verkruimel de geitenkaas. Hak de peterselie fijn.

2. Klop een dressing van de mayonaise, de yoghurt, de mosterd en de azijn en breng op smaak met peper en zout.

3. Verdeel de spitskool over 4 borden. Verdeel hier de appel, walnoten, geitenkaas, rozijnen en peterselie over en schenk er de dressing over.

*Geen fan van geitenkaas? Rasp oude kaas en strooi deze over de salade of snijd plakjes brie en leg deze op de salade.

Delen

Violetti is een product van TB&S