Paarse spitskool

met rode ui, pijnboompitjes en rijst Vegetarisch hoofdgerecht voor vier personen

Ingrediënten


1 paarse spitskool
1 rode ui
30 gram pijnboompitjes
2 eetlepels rozijnen
50 ml balsamicoazijn
1 theelepel hot curry
1 theelepel cajunkruiden
300 gram (zilvervlies)rijst
1 klontje boter
2 eetlepels suiker
zout


30 minuten

4 personen

Bereidingswijze

1. Halveer de spitskool en verwijder de harde kern. Snijd de spitskool in smalle reepjes. Pel de ui, halveer hem en snijd hem in ringen.
2. Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Hierna afgieten en tot gebruik laten stomen in de eigen pan.
3. Verwarm de boter op laag vuur in de wok en laat hierin de suiker zachtjes karamelliseren. Voeg de gesneden rode ui en de paarse spitskool toe en roerbak op een hoog vuur tot het glazig ziet.
4. Rooster ondertussen in een aparte koekenpan de pijnboompitjes op laag vuur.
5. Voeg de rozijnen, azijn, kruiden, zout door het groente mengsel en roer dit nog 3 minuten op de warmte bron door.
6. Verdeel de rijst over de borden en schep de gewokte spitskool erover. Bestrooi met de pijnboompitjes.

Delen

Violetti is een product van TB&S