Paarse spitskool steak

met kaassaus en walnoten Bijgerecht voor vier personen

Ingrediënten


1 paarse spitskool
½ citroen
4 eetlepels honing
50 gram walnoten
100 gram blauwe aderkaas (of andere zachte kaas)
4 eetlepels truffelmayonaise
2 eetlepels balsamico siroop

Benodigdheden: bakpapier en staafmixer


30 minuten

4 personen

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snijd de spitskool in plakken van ca. 1 cm.
3. Pers de citroen uit in een kom. Voeg hier de honing en olijf olie aan toe en meng dit tot een dressing.
4. Leg de plakken spitskool op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Besprenkel de plakken met de dressing en plaats de bakplaat in de oven. Laat ze daar vervolgens in 30 minuten gaar worden.
5. Hak de walnoten fijn en rooster deze kort in een pan.
6. Verkruimel de (blauwader)kaas en voeg hier de truffelmayonaise en 2 eetlepels water aan toe. Mix dit even met een staafmixer in een hoge beker.
7. Haal de paarse spitskool steaks uit de oven en besprenkel ze na vijf minuten met de kaasdressing en de balsamico siroop. Strooi hier vervolgens de walnoten overheen en serveer direct.

Tip: heerlijk met een frisse salade en een stukje (naan) brood.

Delen

Violetti is een product van TB&S