Gewokte paarse spitskool

met kastanjechampignons en kokoskerrie Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten


1 paarse spitskool
1 ui
250 gram kastanjechampignons
1 rood pepertje
2 teentjes knoflook
1 bosje koriander (ca. 15 gram)
300 gram (zilvervlies)rijst
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel kerriepoeder
200 ml kokosmelk
sap van 1 limoen
100 gram ongezouten gebrande cashewnoten
peper en zout


30 minuten

4 personen

Bereidingswijze

1. Halveer de spitskool en verwijder de harde kern. Snijd de spitskool in smalle reepjes. Pel de ui, halveer hem en snijd hem in ringen. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd ze in stukken. Halveer het pepertje, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd in reepjes. Pel de knoflook en hak hem fijn. Snijd de koriander grof.

2. Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Hierna afgieten en tot gebruik laten stomen in de eigen pan.

3. Verhit de olijfolie in een wok en bak de ui, het pepertje, de knoflook, de kastanjechampignons en de kerriepoeder 2-3 minuten op een matige warmtebron om verbranding van de kerrie te voorkomen. Voeg de spitskool toe en roerbak nog 1-2 minuten op een matige warmtebron. Zet de warmtebron hoger en roerbak nog 1-2 minuten.

4. Schenk de kokosmelk en limoensap erbij en roer 1-2 minuten tot de kokosmelk goed opgenomen en wat dikker is. Roer de helft van de koriander erdoor en laat dit nog 1 minuut zachtjes garen.

5. Verdeel de rijst over de borden en schep de gewokte spitskool erover. Bestrooi met de resterende koriander en cashewnoten.

Tip: Lekker met kroepoek.

Delen

Violetti is een product van TB&S